söndag 5 juni 2011

New Orleans, Louisiana

Vår första resa tar oss till ett riktigt syndens näste. New Orleans, the Big Easy, Crescent City... kärt barn har, som det heter, många namn. Denna plats är känd för jazzmusik, Mardi Gras och ett helt fantastiskt kök. Det senare har vi på Gomspalt valt att utforska med rätten "Red Beans and Rice". Rätten serveras traditionellt på måndagar och görs då på rester från söndagssteken, men här på bloggen är vi inte mycket för kött så vi gör en egen variant.

Börja med att hälla upp ett glas Southern Comfort och cola, eller om man som jag inte dricker sprit, ginger ale. Lägg sedan på "Dopesick" med de lokala sludgepionjärerna Eyehategod.

Det här behöver du för att få till det.

2 burkar Kidneybönor
Hemmagjord buljong
Grönsaksfond
Stjälkselleri
Paprika
Gul lök
Cajunkryddor (om du inte är så noga tar du de flesta kryddor du redan har på kryddhyllan)
Rökarom eller något som smakar rökigt, typ rökt tofu.

Fräs löken, paprikan och stjälkselleri i olja och koka ihop resten av ingredienserna och låt puttra så länge du har tid med. Två timmar är rätt lagom, men ju längre desto bättre. Här kan du kolla på två avnitt av TV-serien Tremé, som utspelar sig i New Orleans efter orkanen Katrina - en mycket bra serie.

Koka sedan ris och servera tillsammans med öl (alkoholfritt om man så önskar).

Låt er väl smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar